​Historien bag Hornsyld-Barrit El

Stolte traditioner for el

Hornsyld-Barrit El ApS er en gammel virksomhed, der i mere end 100 år har sørget for el og strøm til forbrugerne i Bjerre Herred.

Forretningen blev etableret af Peter Mortensen Senior i 1912. Han var oprindeligt uddannet beslagsmed, men havde samtidig god forstand på elektricitet, og det blev hans levevej.

Han var ansat som elværksbestyrer i Hornsyld fra 1912 til 1929. Den årlige løn var fri bolig, have, lys og brænde plus 972 kr.

Hornsyld Elektricitetsværk, som var et interessentskab, blev sat i drift af en række borgere i 1908. Anlægssummen var 70.000 kr., og der blev fra starten leveret strøm til 88 lysforbrugere med 1300 lamper samt syv kraftforbrugere.

Sideløbende med arbejdet som elværksbestyrer kunne han se, at der var behov for en elektricitets-forretning, og han startede som selvstændig i 1912. 

Gennem mange år var Hornsyld Sygehus den absolut største kunde, og han havde desuden mange landbrug som kunde, heraf flere med egen dampmaskine.

Peter Mortensen Senior fulgte udviklingen gennem årene, hvor elforsyningen blev bygget op og hvor der blev bygget jævnstrømsværker i mange landsbyer.

Han opførte bygningen på Møllevej 1 i Hornsyld, som i dag er hjemsted for Hornsyld-Barrit El ApS.

I 1952 overdrog han forretningen til sin søn, elinstallatør Thorkild Mortensen. Han og hans hustru, Grethe, drev forretningen frem til 1986, hvor Kirsten og Peter Mortensen tog over.

Hornsyld-Barrit El har gennem alle årene serviceret både privat-, landbrugs- og erhvervskunder, store som små, hvilket også sker i dag.​​

​få et godt og uforpligtende
​tilbud!

​Vi står klar til at hjælpe med netop din opgave. Skriv til os med din opgave og vi vender tilbage inden for 3 hverdage.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi er medlem af: ​

Hornsyld El ApS

Møllevej 1,

8783 Hornsyld

​☏ Telefon: 7568 7755

✉ E-mail: pm@hornsyldel.dk


CVR: 14230890

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.